Vi stärker säkerheten för våra

Medmänniskor och räddar liv.

I vår framtid överlever människor när de hamnar i nöd. Därför ser vi till att stärka säkerheten för våra medmänniskor nu så att de känner sig trygga den dagen då omgivningen inte är det. Genom att leverera pålitliga produkter i världsklass och utbilda i brand- och säkerhetsfrågor, räddar vi liv när tryggheten sviktar.

Vår historia

1980 - Bo Forsberg sätter grunden

Firma Skyddsrum Bo Forsberg startades 1980 som enskild firma av grundaren Bo Forsberg. Tanken var en behaglig tillvaro som konsult fram till pensionen, men marknaden ville annorlunda. Det ledde till att dottern Lena började jobba med sin pappa redan i december 1980.

Inriktningen blev mer entreprenadverksamhet än konsultuppdrag och verksamheten växte. Efter några år bildades BLP skyddsrum AB där bägge barnen var delägare och ytterligare personal anställdes.

1990 - Nästa generation tar vid

1990 påbörjades generationsskiftet och året 1996 övertog Lena och hennes man Björn företaget. Björn kom in redan 1989 då han lämnade en tjänst som kriminalinspektör hos säkerhetspolisen.

Under hela 1980- och större delen av 1990-talet var företagets enda inriktning skyddsrum. Då gällde det framförallt nyproduktion av skyddsrum. Myndigheten satsade också pengar på att bygga om och förstärka befintliga källare i storstädernas citykärnor.

Men på grund av ändrade anslag i den statliga budgeten minskade underlaget för skyddsrum drastiskt 1 juli 1999. Det ledde till att företaget utökade sin kompetens inom brandtätning och skalskydd. Ett led i den utvecklingen blev också att företaget bytte namn till BLP Entreprenad AB år 2001.

2000 - talet Brandskydd utvecklas

Inledningen på 2000-talet innebar en radikal minskning av skyddsrumsmarknaden. Konsulter och entreprenörer bytte inriktning men BLP överlevde och började så småningom växa igen.

Den tragiska branden i Rinkeby 2009 där en röklucka inte öppnades korrekt och en mamma med 5 barn omkom ledde till att vi började arbeta med rökluckor. Detta var inledningen till en mer uttalad inriktning mot brandskydd.

De senaste åren har företaget vuxit snabbt eftersom politikerna fattat intresse för skyddsrum igen och avsatt pengar för utökade kontroller. Rysslands besök på Gotland 2017 blev något av ett startskott.

2020 - Vi firar 40-årsjubileum!

BLP får sig en renovering. Till vår hjälp har vi kompetenta och lojala arbetsledare, tekniker, samarbetspartners och leverantörer som ser till att det vi utför och levererar håller den standard vi utlovar. Vi relanserar varumärket BLP skyddsrum och lanserar BLP brandskydd.

Verksamheten drivs vidare genom ständig kompetensutveckling och självklart utan att kompromissa med det personliga engagemang som Bo en gång startade bolaget med.

Teamet

Tomas Engwall

Verksamhetsledare

070-926 47 63

tomas.engwall@blp.se

Lena Wallin

Vd och delägare

070-745 77 63

lena.wallin@blp.se

Björn Wallin

Delägare och skyddsrumsguru, SRG442

070-772 07 35

bjorn.wallin@blp.se

Fredrik Dauber

Koordinator

070-890 69 68

fredrik.dauber@blp.se

Steven Bartlett

Arbetsledare, skyddsrumssakkunnig SRG 998

070-140 22 72

steven.bartlett@blp.se

Kim Häggblom

Arbetsledare, skyddsrumssakkunnig SRG 1211

073-380 27 74

kim.haggblom@blp.se

Indulis (Indi) Ozolins

Skyddsrumstekniker, SRG 996

072-395 59 54

indulis.ozolins@blp.se

Christian Flores

Skyddsrumstekniker, SRG 1318

073-427 16 40

christian.flores@blp.se

Göran Strandberg

Arbetsledare, brandtekniker

072-358 17 00

goran.strandberg@blp.se

Dennis Lius

Skyddsrumstekniker

072-398 32 83

dennis.lius@blp.se

Peter Jansson

Skyddsrumstekniker

070-873 54 09

peter.jansson@blp.se

Fredrik Jansson

Skyddsrumstekniker, SRG 1306

073-325 58 62

fredrik.jansson@blp.se

Glenn Jonsson

Skyddsrumstekniker

073-325 59 44

glenn.jonsson@blp.se

Kari Lius

Skyddsrumstekniker

072-398 33 22

kari.lius@blp.se

Rickard Torebrand

Skyddsrumstekniker, SRG 1183

073-427 14 80

rickard.torebrand@blp.se

Anders Nyström

Brandtekniker

073-325 59 11

anders.nystrom@blp.se

Ett tryggare samhälle

Vår ledstjärna är ett samhälle där man är väl förberedd när det otänkbara väl inträffar. I den tillvaron finns vi och ser till att stötta människor genom att arbeta förebyggande med säkerheten och göra vårt samhälle till en ännu tryggare plats. Det är vårt sätt att se till att nödsituationer inte kräver liv.

Hög kvalitet i kombination med hänsyn till miljö har alltid varit självklart för oss. Den nisch som vi valt ställer krav på kvalitet, men det är vi själva som ställer de högsta kraven. Det är omöjligt att sälja något som man vet ska skydda liv utan att vara säker på att det man levererar lever upp till kraven.

Karriär hos BLP

Vi som jobbar på BLP har en brokig bakgrund, något som vi ser som en fördel när man jobbar med något så udda som skyddsrum och brandskydd.

Ingen av nischerna ingår i en normal yrkesutbildning så för att klara jobbet måste man gilla utmaningar och ha idéer. Naturligtvis krävs vana vid maskiner och verktyg samt läs- och skrivkunskap, men allt annat lär man sig hos oss.

Vi är nyfikna problemlösare med viljan att lära oss nya saker och ifrågasätta befintliga strukturer. När färdiga lösningar inte finns, skapar vi nya. Det gäller allt från verktyg till sättet vi utbildar kunder på.

 • Utmanande, stimulerande och trygg miljö
 • Du får gehör för dina idéer och förslag om vår utveckling
 • Fortbildning sker kontinuerligt utifrån varje individs behov.
 • Kollektivavtal och alla erforderliga försäkringar för personal.
 • Företagshälsovård och friskvård för att främja välmående.

Verkar det intressant?

Skicka en ansökan till personal@blp.se och presentera dig själv så ser vi vart det leder!

Lediga jobb

Brandtekniker

Är du den som skulle passa på vårt företag?

Vi vill få tag på dig som är nyfiken och vetgirig och vill vara med på tåget när vi ska ta vår brandskyddsavdelning till en ny nivå.

BLP entreprenad AB ägs och leds av Lena och Björn Wallin och ligger på Jägerhorns väg 11 i Kungens Kurva. Verksamheten har varit i gång sen 1980 och i februari 2020 flyttade vi till Kungens Kurva efter 15 år i Älvsjö.

Under många år har vi arbetat med framförallt rökluckor och passivt brandskydd typ brandtätning och branddörrar.

Du kommer att arbeta som brandtekniker i ett team som självständigt sköter samtliga uppdrag på vår brandskyddsavdelning. Ni får hantera kundkontakter, anbudsräkning, projektledning och materialinköp, se till att allt vi gör uppfyller gällande brandskyddskrav osv osv. Den roll ni har är alltså en mix av projektledare, tekniker och säljare.

Till er hjälp finns ett gediget datorstöd med mobila applikationer som fungerar både på dator och mobil/surfplatta. Det är mycket rapporter och protokoll som ska skrivas förutom att rapportera in det arbete ni utfört under dagen. Kompetenta leverantörer och konsulter finns i vårt kontaktnät vilket ger er ett bra bollplank.

För att fungera i det här sammanhanget tror vi att du behöver arbetslivserfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen. Har du arbetat som brandtekniker med rökluckor och/eller SBA förut är det klart meriterande. Om du har kunskap eller erfarenhet av svagströmsinstallationer och/eller styr och regler är det också en fördel. Eller varför inte arbete inom Räddningstjänsten, brandman eller frivillig brandman? Höjdskräck däremot är klart olämpligt, mycket av arbetet utförs på tak eller på höga stegar.

Tro nu inte att du själv måste klara samtliga uppgifter, ni arbetar som team och det finns erforderlig kompetens på företaget. Är du nyfiken och vetgirig får du kunskapen hos oss.

Vill du veta mer så slå Tomas Engwall en signal på 070-926 47 63.

Sammanfattning

Du måste uppfylla dessa krav

 • Gymnasieutbildning
 • Behärska svenska i tal och skrift
 • B-körkort

En fördel om du uppfyller

 • Arbetserfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen
 • Arbetserfarenhet/utbildning inom brandskydd
 • Arbetserfarenhet/utbildning inom el
 • Arbetserfarenhet från Räddningstjänst
 • Arbetserfarenhet som säljare, projektledare
 • Nyfiken och vetgirig
 • Noggrann
 • Problemlösare
 • Händig
 • Datorvana

Övrig information om tjänsten

 • Tillsvidaretjänst på heltid. Vi är även öppna för timanställning om du vill ha extrajobb ibland
 • Arbetstid 7-16
 • Provanställning 6 månader
 • Fast månadslön
 • Företaget har semesterstängt vecka 28-30
 • Vårt arbetsområde är i första Stockholms län med omnejd men vi utför arbete på annan ort också.
 • Arbetsdagen börjar och slutar på företaget i Kungens Kurva.

OBS! Vi är enbart intresserade av anställning. Bemanningsföretag och F-skattare är inte aktuella.

Ansökan

Din ansökan mejlar du till personal@blp.se

Glöm inte att bifoga CV samt namn, adress och telefonnummer till dig.

Men viktigast av allt! Förklara varför just du är rätt person för BLP!
Undrar du över något? Ring Tomas på 070-926 47 63.

Skyddsrumstekniker

BLP söker skyddsrumstekniker

Det är nog inte många som missat intresset för skyddsrum på senare tid. Vi som jobbar med det dagligen är väl medvetna om det.

Vi är ständigt på jakt efter duktiga medarbetare!

Är du rätt person för BLP?

Vi söker dig som är nyfiken och klurig och gillar att kunna sånt som inte andra kan. Svarar du Skyddsrum när nån undrar vad du jobbar med lär du få många frågor! Och skyddsrumsfrågor är vi på BLP duktiga på att besvara.

Hos BLP arbetar du i ett team som självständigt sköter våra uppdrag på skyddsrumsavdelningen. Ni får hantera kundkontakter, anbudsräkning, projektledning och materialinköp, se till att allt vi gör uppfyller gällande myndighetskrav. Den roll ni har är alltså en mix av projektledare, tekniker och säljare.

Till er hjälp finns datorstöd med mobila applikationer som fungerar både på dator och mobil/surfplatta. Det är viktigt att ni håller koll på vad ni utför på dagarna och lämnar korrekta rapporter. Kompetenta leverantörer och konsulter finns i vårt kontaktnät vilket ger er ett bra bollplank.

Tro nu inte att du själv måste klara samtliga uppgifter, ni arbetar som team och det finns erforderlig kompetens på företaget. Björn Wallin har en gedigen bakgrund och mer än 30 års erfarenhet av skyddsrum.

För att fungera i det här sammanhanget tror vi att du behöver arbetslivserfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen. Arbetet utförs nästan helt ute hos kund så vana vid att arbeta självständigt, lösa problem och ta beslut är viktigt.

Sammanfattning

Du måste uppfylla dessa krav

 • Gymnasieutbildning
 • Behärska svenska i tal och skrift
 • B-körkort

Du bör ha arbetserfarenhet/-utbildning som

 • Snickare, armerare, betongare, fastighetsskötare eller liknande
 • Säljare, projektledare

Vi vill att du är

 • Nyfiken och vetgirig
 • Noggrann
 • Problemlösare
 • Händig
 • Datorvan

Tillträde så snart som möjligt, ange gärna när du kan börja i din ansökan. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning.

OBS! Vi är enbart intresserade av anställning. Bemanningsföretag och F-skattare är inte aktuella.

Ansökan

Din ansökan mejlar du till personal@blp.se.

Förklara varför just du är rätt för tjänsten

Bifoga CV, betyg och tjänstgöringsintyg, foto är alltid trevligt att få med.

Vill du veta mer maila eller ring Tomas Engwall på tomas.engwall@blp.se eller 070-926 47 63.